[pic=76_1268593087.JPG][pic=76_1268593005.JPG][pic=76_1268592924.JPG][pic=76_1268592879.JPG][pic=76_1268592816.JPG][pic=76_1268592066.JPG][pic=76_1268591954.JPG][pic=76_1268591906.JPG][pic=76_1268591830.JPG][pic=76_1268591508.JPG][pic=76_1268591339.JPG][pic=76_1268590555.JPG][pic=76_1268591150.JPG][pic=76_1268590652.JPG][pic=76_1268591302.JPG][pic=76_1268591443.JPG][pic=76_1268591394.JPG]VC Herentals had het moeilijk met Wijnegem, de tweede in de stand. De bezoekers toonden zich fanatieker en uitgekookter dan de thuisploeg. Daarbij schuwden ze de harde en venijnige duels niet. Scheidsrechter De Vrij kon de wedstrijd moeilijk controleren en moest zes keer geel trekken. Bij VC Herentals startte Oteng op de bank. Wijnegem kwam op 0-1 na een vrije trap van De Wachter die door Van Herck met de tip van zijn schoen in de kruising van het doel gedevieerd werd. Op de 37' hingen de bordjes in evenwicht. Coomans kon een bal voorzetten en die voorzet werd door Jaspers in eigen doel gekopt. Vlak voor de rust belandde een bal van de bezoekers nog op de bovenkant van de deklat. Wijnegem kwam in de 53' op 1-2. De thuisverdedigers kregen een bal niet weggewerkt en Van Herck kon er met een strak schot 1-2 van maken. Het spel werd bitsiger en zenuwachtiger. Bij een duel moest Sven Van Rompaey nog gekwetst van het veld. Hij kreeg er nog een gele kaart bovenop. In de slotfase van de wedstrijd werd een schot van Steven Van Rooy nog door de bezoekende doelman weggewerkt in corner. Arouna vroeg nog om een strafschop maar het bleef 1-2.[b]Na de match: emoties, foto's en al vooruitzien[/b]VC heeft heel trouwe supporters, ook oma's en schoondochters die van de wedstrijd genoten. Na affluiten haastte een Wijnegem-fan zich met een plateau gevulde 'mazoet-pintjes' naar de kleedkamers. Onder luid gejuich lieten de Antwerpenaars de fel bevochten overwinning smaken.Steven Van Orshaegen begon stipt z'n shoes al te kuisen: 'De rest doet m'n lieve ma Chat, die staat altijd voor me klaar met raad en daad. Ze is een van m'n trouwste supporters.'Gekwetste Sven Van Rompaey kreeg van pa en de naaste familie een stevige opkikker.VC-trainer Stef Verelst heeft een frisse kijk op de toekomst: 'Ik heb op momenten mooi voetbal gezien, maar de afwerking laat nog op zich wachten. Volgende zaterdag naar Houtvenne, dat moet een breekpunt worden om puntjes te vergaren, we evolueren in de goede richting, iedereen vecht voor de bal, dat zie ik graag.'[i]Verslag Ludo Coenen & Guy Verellen - foto's ThalsFM[/i]__________________________________________________________________________________________[b][i]Extra verslag Kurt & Wendy Van Leemput/VC/ ThalsFM NetelandNieuws:[/i][/b]Herentals trok vol goede moed na de recente 4 op 6 ten strijde tegen het tweede gerangschikte Wijnegem. Oteng nam plaats op de bank, Danquah verscheen opnieuw aan de aftrap.Na de studieronde die 10 minuten duurde, kwam de thuisploeg een eerste keer de neus aan het venster steken. Arouna legde de bal terug tot bij Van Rompaey die in één tijd hoog over besloot. Wijnegem prikte tegen via Eysackers maar ook zijn knal miste de juiste richting. Een grotere verwittiging kreeg Herentals enkele minuten nadien toen De Wachter een vrije trap nipt naast doel kopte. Van uitstel kwam jammer genoeg echter geen afstel want net voor het halfuur trof Van Herck raak, alweer na een vrije trap. Herentals reageerde niet aangeslagen en probeerde de bakens te verzetten. Een actie die vertrok bij Arouna met als tussenstation Danquah eindigde bij Coomans die rakelings naast besloot. Even later hingen de bordjes dan toch in evenwicht. Een hoekschop werd door De Cuypere in eigen doel verwerkt. [b]Duidelijke strafschop voor VC? [/b]De tweede helft was nog maar enkele minuten bezig wanneer rood-wit een duidelijke strafschop werd onthouden. Handsbal van een bezoekende speler werd door de scheidsrechter weggewuifd en in plaats daarvan kende hij een vrije trap voor Wijnegem toe na een vermeende duwfout. Pech komt nooit alleen want enkele minuten erna kreeg de lokale verdediging de bal tot drie keer toe niet ontzet en daar maakte Van Herck gretig gebruik van om de bezoekers opnieuw op voorsprong te schieten. Nog meer donkere wolken troepten samen boven Sint-Janneke wanneer Van Rompaey na een hard duel zijn knie opnieuw bezeerde en onmiddellijk het terrein moest verlaten. Na de eerste scheidsrechterlijke dwaling volgde een kwartier voor affluiten een bisnummer van zijn collega lijnrechter. De Wachter stond meters buitenspel maar mocht toch rustig doorlopen tot bij Van Den Schoor. De Wijnegemse schutter lobte het leder over de VC-keeper maar ook over het lege doel. Herentals probeerde er nog een slotoffensief uit te persen maar verder dan een schot van Van Rooy dat op de lijn werd weggewerkt, kwam rood-wit niet meer.[b]Herentals weet dus opnieuw wat verliezen is in een wedstrijd die het eigenlijk niet had mogen verliezen. Vooral het tweede tegendoelpunt was vermijdbaar maar gedane zaken nemen nu eenmaal geen keer. Volgende zaterdag wacht met Houtvenne opnieuw een zeer lastige verplaatsing, vooraleer de matchen van de waarheid eraan komen.[/b]